Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2009 13:17 - Тайните на Клеопатра - най-изкустната съблазнителка на всички времена
Автор: elizabethu Категория: Забавление   
Прочетен: 2834 Коментари: 0 Гласове:
1



Тайните на Клеопатра - най-изкустната съблазнителка на всички времена млечната вана, аромати и маски за лице и коса image

Казват, че египетска царица не е била голяма красавица. Въпреки това, нейната красота и козметични тайни все още се ползват със заслужена популярност.
Основното на цялата статия е, че можете да станете красива със собствените си ръце и първото средство е любимата на склупторите ГЛИНА.

image

Красотата на Клеопатра в продължение на много векове вълнува жените, поради факта, че тя успява да завладее сърцата на най-силните, непревземаеми мъже за онова време. Ние ще говорим за трите тайни на красотата на Клеопатра - млечната баня, маските за красотата и специалните и аромати.

 

 

 

 

 

 

 

imageЗа красотата на Клеопатра днес може много да се спори. Някой смятат, че Клеопатра е била некрасива, със силно изявена брадичка и много тесни устни, египтяните продължават да защитават красотата на своята кралица, други казват, че по времето на Клеопатра са били други каноните за външната красота. Всеки вариант има право да съществува и ние няма да спорим с историците по въпроса. Нашият разговор е не за цялостната външна красота на Клеопатра, а за засвидетелстваната от много източници красота на нейната кожа. За Египет, където кожата е постоянно изложена на изгарящото слънце и пясък това е било особено важно и трябва да почетем невероятните грижи и подръжка за кожата и.   Вана на КЛЕОПАТРА
imageНай-важната рецепта за красотата на Клеопатра, разбира се, е прочутата млечна вана. За да направите подобна вана, разтварете малка чашка мед на литър топло (не сварено) мляко и излейте сместа във ваната. Температурата трябва да бъде близка до телесната, т.е. 36-37 градуса и постойте 10-15 минути. Модерните последователи на красотата на Клеопатра предлагат да се замени млякото със сухо мляко, ефекта е близък и кожата отново омеква невероятно.
  Но това не е всичко. Говорейки за красотата на Клеопатра, ние отбелязваме, че ефектът на подобна процедура е засилен със скраба за тяло - 300 гр. морска сол се смесва с половин чаша гъста сметана, и се изтривало тялото на кралицата. Преди или след баня - мненията се различават, но аз мисля, че е по-добре да се използва скраб преди ваната, за да се почисти кожата и меда с млякото да има по-голям ефект. imageСлед ваната ви препоръчвам рецепта, която не е точно от рецептурника за красотата на Клеопатра, но е чудесна сама по себе си: и така, след млечно-медната вана сложете във стар чоропогащник или в марля една шепа овесени зърна натрошени на ситно и натриите кожата си, изчакайте 5 минути и отмиите. Гарантирам мека и почистена кожа.

 

 

 

 

 

 

Маски за лице на Клеопатра
image Клеопатра е използвала различни маски, например, с мед и мляко. Смесете топло мляко и мед в равни дози, поставете върху лицето за около половин час, и след това отмиите с топла вода. Маската е добра за почти всеки тип кожа. Говорейки за рецепти за красота на Клеопатра, не трябва да забравяме глинената маска, която пречиства и изсветлява кожата. Нейния състав - глина, мед, заквасена сметана и лимонов сок са в равни части. Приложете я за 20 минути на лицето си и отмиите първо с топла, след това със студена вода.
  imageРазгледайте статията за СПА процедури с мед

 

 

Маски на Клеопатра: класика в жанра

Класическата глинена маска (вода + глина) е актуална и до днес. Основната и задача е да почисти кожата не само от външно замърсяване и мъртви клетки, но също и от токсините. Глината съдържа всички необходими за кожата минерали и микроелементи, за това и действа «по всички фронтове» - подхранва, овлажнява, тонизира, стяга. Тя е и заслужен антисептик. Глината може да бъде различни цветове, и всеки от тях е насочен към справяне със своите проблеми с кожата. Но във всеки случай, маската изисква строги класически пропорции: 2-3 с.л. от глина залейте с 3/4 с.л. от не-газирана минерална вода и оставете 30 минути. Въпреки че водата не е напълно абсорбирана, масата не трябва да се смесва, в противен случай се образуват бучки. Готовата маска трябва да има консистенция на гъста паста. Можете да правите подобна маска най-много 1 седмично.
  Бяла глина imageАрхеолозите вярват, че тя е маската на Клеопатра и е помогнала да подържа кожата и в отлично състояние. В основата на бялата глина е минерала каолин - той подпомага формирането на лецитин, който е отговорен за еластичността и регенерацията на тъканите.
Подходяща за кожа «на възраст», суха и "уморена". Вариации на темата 1. Маска на Клеопатра
Глина, заквасена сметана, лимонов сок и мед се смесват в равни пропорции (една чаена лъжичка). Поставете маската върху лицето за 15-20 минути. Първо, отмиите с топла, после със студена вода. Тази маска не само прави кожата мека и еластична, а също почиства и го изсветлява. 2. Маска-тоник
Към 1 супена лъжица от глината, добавете 1 чаена лъжица от кисело мляко и доматен сок. Задръжте за 15 минути и измийте лицето си със студена вода. Отлично тонизира и изглажда фини бръчки. Вана за тяло с бяла или синя глина допринасят за подобряване на кожата на тялото и облекчаване на умората. Разтворете 400-500 грама глина във ваната вода и полежете в нея за 15-20 минути. След това се измиите на душа без козметични средства. А подобна вана за ръце и крака укрепва ноктите и омекотява кожата.

 

imageРазгледайте СПА процедурите с глина

 

 

 

 

 

Синя глина
image Отново със чудесни противовъзпалителни и дезинфекциращи свойства. Отлично подхранва кожата с минерали и микроелементи, стяга порите , омекотява и тонизира.
За нормална и комбинирана кожа.
 


Тагове:   кожа,   мед,   мляко,   лице,   Клеопатра,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elizabethu
Категория: Забавление
Прочетен: 1241644
Постинги: 115
Коментари: 523
Гласове: 55
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031